Ateneu de Fabricació de la Fàbrica del Sol

Aquesta tarda -i de forma voluntària- un grup d’alumnes ha volgut visitar l’ateneu de la fàbrica del sol, per descobrir en primera persona, l’espai d’art i tecnologia que obre la ment a grans possibilitats de fabricació. Per concretar el dia vam fer un petit Doodle.

L’espai, basat en la ideologia del codi obert, fomenta la col·laboració entre iguals i la xarxa de cooperació entre fabricaires. És un espai digne de la societat del futur, amb una clara vocació d’incentivar i enaltir les tasques de revisió de dissenys per millorar-los. Engendrant en les persones participants “fabricaires” una contínua vocació d’evolució.

L’alumnat ha descobert les diverses màquines que hi ha per fabricar en 3D, per tallar en làser 2D i per brodar sobre roba entre d’altres, tot construint un seguit d’exemples mostrats.

En el trimestre anterior, i per coincidència amb un curs de formació de professorat, vam tenir l’oportunitat -com es veu en les imatges superiors- de tallar en làser els dissenys de graffitis que l’alumnat havia confeccionat, fent un llibre acordió que aglutinava les obres de tot el grup, i que es va mostrar en l’exposició de treballs artístics, feta al Centre Cultural Albareda aquest més d’abril (imatges inferiors). Link a la notícia de la web. En aquell curs de formació es va demanar un petit projecte de fabricació, calculant diversos factors com el preu de producció a partir de material i hores d’utilització de les màquines, tot això està dins d’aquesta fitxa de treball.

 

Anuncis

Un pensament sobre “Ateneu de Fabricació de la Fàbrica del Sol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s